Berner Sennen

In 1988 werd bij ons het eerste nestje geboren. De moeder was Carmen van Wagvene. Ze kregen de achternaam 'de Passacaglia'. Een passacaglia is een muziekvorm en in verband met onze achtergrond in de muziekwereld vonden we dit een mooie kennelnaam. De pups die bij ons geboren worden krijgen ook allemaal een voornaam die iets met muziek te maken heeft. Naast dat dit typisch iets is voor onze kennel vinden we het ook leuk om de honden originele namen te geven.

Uit het tweede nest van Carmen hielden we een pup, Bizet. Helaas werd zij niet goedgekeurd voor de fok en daarom kochten we een andere pup, Joplin Pallet van de Keizersdiek. Met haar wilden we als Carmen wat ouder werd ook gaan fokken. Toen de pups uit het eerste nest een paar jaar oud waren kregen we bericht dat 1 van hen door omstandigheden herplaatst moest worden. Dit was een teefje, Astra-Vera, dat inmiddels was uitgegroeid tot een prachtige volwassen hond. We besloten haar terug te nemen, te laten keuren en haar in te gaan zetten voor de fok. Uit een van haar nesten ging een prachtig puppie teefje, Fera-Joplin, bij kennissen van ons wonen, die zelf met haar wilden gaan fokken. We vonden het toch wel erg leuk om met eigen nakomelingen verder te gaan en namen uit het nest van Fera-Joplin een pup, Ancore Galuppi de Pasodoble. Van haar hebben we uit twee nesten een pup zelf gehouden. Musette en Carmen. Musette werd een mooie hond die geweldige pups op de wereld heeft gezet, maar met Carmen besloten we onze lijn voort te zetten, omdat zij een typische nakomeling van onze moederlijn was. Uit haar tweede nest hielden wij twee pups, Vierne een teefje en Vesper een reu. Momenteel zijn dit onze enige twee honden. Vierne en Vesper komen uit hetzelfde nest en zijn nu 4 jaar. Zij zijn dus al de 6e generatie in onze bloedlijn. Beide zijn goedgekeurd door de vereniging en zijn inzetbaar voor de fok. Vesper is beschikbaar voor dekkingen buiten onze eigen kennel, want zelf kunnen we hem natuurlijk niet gebruiken.

Alle honden waar wij mee fokken worden gekeurd door de rasvereniging van de Berner Sennenhond (VBSH) op Karakter en Uiterlijk. Daarnaast worden ze onderzocht op erfelijke heup (HD) en elleboog (ED) aandoeningen. Wanneer ze op alle onderdelen zijn goedgekeurd worden ze ingezet voor de fok. Meer informatie en keuringsuitslagen van onze huidige honden vindt u onder hun kopjes. Als iets niet duidelijk is, of als u vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

De kennel Berner Sennen de Passacaglia is niet meer actueel. We zijn januari 2012 gestopt met het fokken van dit ras.